Ukrudt i naboens have

Det kan være særdeles generede, hvis ukrudt fra naboens have spreder sig til din have. I denne artikel vil det belyses, om der er noget, du som haveejer kan gøre, hvis din have påvirkes af naboens ukrudt.

Det altovervejende udgangspunkt er, at man som grundejer selv bestemmer, hvad der bliver gjort og – ikke mindst – ikke gjort på ens grund. Der gælder få undtagelser hertil herunder enkelte undtagelser i Hegnsloven. Efter denne lov har du og din nabo eksempelvis pligt til at vedligeholde såkaldte fælles hegn, hvilket omfatter hækken mellem jeres grunde, ligesom i har pligt til at højden af en evt. hæk begrænses. Derudover kan lokalplaner begrænse, hvilken former for hegn der må opstilles, højden af hegnet mv.  

Ukrudt er der dog ikke nogen lovgivning, der regulerer andet end delvis ved enkelte bestemmelser i Hegnsloven. Af Hegnsloven følger, at jorden under hækken ikke må beskadige hækken. Visse typer at ukrudt kan skade planterne i en hæk. Det gælder særligt nyplantet hæk. Du må derfor gerne fjerne ukrudt i hækken. Men du ikke må gå ind på naboens grund og fjerne ukrudt. Bestemmelsen rækker derfor desværre ikke vidt.

Grene, som vokser ind i gennem hækken, kan også beskadige hækken. Disse må derfor også afkappes men ligeledes kun i skillelinjen.

Som det fremgår, er der altså ikke meget at stille op med naboens ukrudt andet end dialog og forståelse.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Advokat Niels Bjerre

– Advokat fra 2015 til nu
– Advokatfuldmægtig fra 2012 til 2015
– Jurastuderende fra 2005 til 2012 i Aarhus.

Niels Bjerre

Seneste blogindlæg